Keller skördar Riesling i Piesporter Schubertslay
Så här ser det ut när självaste Klaus-Peter Keller skördar vindruvor i Schubertslay. Exakt
dessa druvor blev till det vin som i Bad Kreuznach nyligen i september 2019 auktionerades ut till
ca 60.000 kr per magnumflaska. Det är en fantastisk känsla att kliva
upp i ottan och få stå uppe på dessa höga höjder och blicka ut över
Mosel vid soluppgången, för att sedan njuta av den unika erfarenheten att
skörda tillsammans med Klaus-Peter. Så fantastiskt att du ibland glömmer bort hur brant vingården egentligen är, lutandes 80 grader på sina ställen. Men vilken miljö att vistas i... Mitt bland 120 år gamla oympade vinstockar. Kan du föreställa dig vad de måste ha hunnit betrakta under alla dessa år intill floden Mosel? Och så denna vidunderliga smaksensation! De små, små druvorna exploderar som champagnebubblor i munnen och vittnar om vilket fantastiskt vin det här kommer blir en vacker dag.
